EVENEMENTEN

 

Kerst in MergelRijk

MergelRijk is één van de mooiste kerstgrotten, met unieke mergelbeelden en miniatuurwereld. In een intieme kerstsfeer ziet u dit jaar een “Grootse Ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld” gebouwd door de Nederlandse kampioenen kerstdorpjes bouwen van Lemax. En schitterende mergelsculpturen die de vele verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Ook wordt er een unieke film van het kerstverhaal vertoond, getekend door de van TV bekende mergeltekenaar. Verder valt er nog véél meer te beleven voor jong en oud. Kinderen ontvangen een leuk speurtochtboekje, en als een van de hoogtepunten mag iedereen zelf een kerstsouvenir maken van mergel. Openingstijden: 16 november 2018  t/m 6 januari 2019, dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
Meer info: http://www.mergelrijk.nl/kerst-in-mergelrijk-valkenburg/

Kerststad Valkenburg

Vanaf vrijdag 16 november kunt u weer genieten in 'Kerststad Valkenburg' met  o.a. de Kerstman, de Christmas Parade, Santa's Villgae met het huis van de Kerstman, de Kerstmarkten in de Fluwelen- en Gemeentegrot en Magisch Zand, Europa's grootste onderaardse Kerststal.
Meer info: www.kerststadvalkenburg.nl

Toerversie Amstel Gold Race

De Toerversie van de Amstel Gold Race vindt dit jaar plaats op zaterdag 20 april 2019. Er kan gestart worden op zes afstanden, waarbij de kortste 60 en de langste 250 kilometer is. Ook tijdens deze toerversie zullen de deelnemers de strijd aan gaan met de vele Limburgse heuvels.
Meer info en Inschrijven via: www.amstelgoldrace.nl

Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race wordt op zondag 21 april 2019 verreden. Sinds 1966 vindt ieder jaar in Limburg de Amstel Gold Race plaats. De Markt in Maastricht is elk jaar het decor van de start van de Amstel Gold Race. De eindstreep van de Amstel Gold Race ligt in Valkenburg. De Amstel Gold Race deel uit van de UCI WorldTour.
Meer info via: www.amstelgoldrace.nl

Pop on Top

Pop on Top is een gezellig (familie)festival waar sfeer, beleving én goeie muziek centraal staan! Op 25 en 26 mei 2019 vindt het wederom plaats in het Kuurpark op de top van de Cauberg in het pittoreske Valkenburg aan de Geul. Het kuurpark, de tuin van Holland Casino, heeft alle faciliteiten om er deze 8e editie een groots feest van te maken!
Meer info: www.popontop.nl

Limburgs Mooiste

14 en 15 juni 2019. De wielerklassieker Limburgs Mooiste is een prachtige maar loodzware uitdaging voor fietsrecreanten. De vijf verschillende routes lopen vanuit centrum Heerlen over verkeersarme, toeristisch zeer aantrekkelijke wegen in Limburg en aangrenzende gebieden in België en Duitsland. Naast de wielerklassieker kan men ook deelnemen met mtb en e-bike of stadsfiets.
Meer info: www.limburgsmooiste.nl