EVENEMENTEN

 

Kerststad Valkenburg

Vanaf vrijdag 17 november kunt u weer genieten in 'Kerststad Valkenburg' met  o.a. de Kerstman, de Christmas Parade, Santa's Villgae met het huis van de Kerstman, de Kerstmarkten in de Fluwelen- en Gemeentegrot en Magisch Zand, Europa's grootste onderaardse Kerststal.
Meer info: www.kerststadvalkenburg.nl

Kerstmarkt Fluwelengrot

Bezoek tussen 17 november en 23 december 2017 de sfeervolle en warmekerstmarkt in de Fluweelengrot. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Beleef de warme en unieke kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!
Meer info is te vinden op: www.kasteelvalkenburg.nl

Kerstmarkt Gemeente grot

De kerstmarkt wordt gehouden van 17 november 2017 tot en met 23 december 2017. De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg, die wereldwijd bekende berg, vindt U de ingang van de Gemeentegrot.
Meer info: www.valkenburgkerstmarkt.nl

Santa's Village

Het theodoor dorrenplein in de gezellige binnenstad van Valkenburg wordt van 17 november 2017 tot en met 31 december 2017 omgetoverd tot Santa's Village. In het dorp van de kerstman staan 22 stands waaronder 11 met heerlijke seizoenslekkernijen zoals; oliebollen, crêpes, churos etc. De overige 12 chalets zijn nieuw en van echt larikshout evenals de 3 nieuwe entreetorens van wel 5 meter hoog die zorgen voor een mooie binnenkomst.
Meer info: www.santasvillage.nl

Kerst in MergelRijk

MergelRijk is één van de mooiste kerstgrotten, met unieke mergelbeelden en miniatuurwereld. In een intieme kerstsfeer ziet u dit jaar een “Grootse Ondergrondse Kerst-Miniatuurwereld” gebouwd door de Nederlandse kampioenen kerstdorpjes bouwen van Lemax. En schitterende mergelsculpturen die de vele verhalen uitbeelden over mergel en grotten. Ook wordt er een unieke film van het kerstverhaal vertoond, getekend door de van TV bekende mergeltekenaar. Verder valt er nog véél meer te beleven voor jong en oud. Kinderen ontvangen een leuk speurtochtboekje, en als een van de hoogtepunten mag iedereen zelf een kerstsouvenir maken van mergel.
Meer info: http://www.mergelrijk.nl/kerst-in-mergelrijk-valkenburg/

Wereldkampioenschappen Cyclo cross 2018

De Wereldkampioenschappen Cyclo cross 2018 worden in het Limburgse Valkenburg verreden. Dat heeft UCI voorzitter Brian Cookson vanmiddag bekend gemaakt in het Belgische Zolder in het bijzijn van de Limburgse delegatie onder leiding van Burgemeester Martin Eurlings en voorzitter van de organiserende stichting Wereldkampioenschap Cyclo Cross 2018 Gert Veenhuizen.
Meer info: http://www.limburg2018.nl